Storytel arvostelu

Ruotsalainen Storytel on digitaalinen kirjasovellus, jossa on jo yli 300 000 teosta kuunneltavaksi ja luettavaksi useilla eri kielillä ja suomalaisiakin teoksia palvelusta löytyy tuhansia. Storytel aloitti toimintansa vuonna 2005 nimellä Bokilur, mutta nimi muutettiin Storyteliksi vuonna 2007 kansainvälistymisen edistämiseksi.

Suomeen Storytel lanseerattiin vuonna 2016 keväällä ja se on saavuttanut jo vankan jalansijan suomalaisten käyttäjien keskuudessa. Laajan kirjavalikoiman lisäksi valikoimaan kuuluvat myös suositut podcastit, jotka monipuolistavat valikoimaa entisestään ja joiden suosio on merkittävässä kasvussa.

Tilausvaihtoehdot

Storytel on räätälöinyt palvelun paketeiksi käyttäjämäärän ja käyttöajan mukaan. Tilausvaihtoehdot ovat Storytel Light, Storytel Unlimited ja Storytel Family. Family-paketistakin on tarjolla 2 eri versiota, joista voi valita itselleen parhaiten sopivan. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää palvelussa tarjolla oleva opiskelija-alennus.

Storytel sovellus

Storytel Lightin ja Unlimitedin käyttäjämäärät ovat rajattu yhteen aikuiseen ja yhteen lapseen. Light-version käyttöaika on lisäksi rajattu 20 tuntiin, kun muissa paketeissa käyttöaika on rajoittamaton. Family-paketista on tarjolla 2 tai 3 aikuisen ja 2 – 3 lapsen paketit.

Storytel - hyvät ja huonot puolet

Käyttäjät ovat erityisesti tykänneet Storytelin laajasta suomenkielisten teosten valikoimasta ja palvelun yksinkertaisesta käyttöliittymästä. Storytel on merkittävästi enemmän arvosteltu Google Play -kaupassa (yli 200 000 kertaa) kuin Applen App Storessa (yli 9 500 kertaa), mutta molemmissa käyttäjät ovat antaneet hyviä arvosteluja ja molemmissa kokonaispisteytys on samaa luokkaa, 4,3 ja 4,4 tähteä eli vain 0,1% heitolla. Käyttäjien pisteytyksellä Storytel on ehdottomasti digitaalisten kirjasovellusten kärkikastissa. Teoksia voi hakea niin teoksen nimellä, tekijän nimellä, avainsanoilla kuin myös kategorioittain. Storytelin asiakaspalvelu myös reagoi nopeasti arvosteluihin, poimii tarvittavat korjaus- ja kehitysehdotukset ja viestittää ne eteenpäin. Häiriöilmoituksiin reagoidaan nopeasti ja niiden korjautumisesta tiedotetaan avoimesti. Kirjan unisovellus on ollut kiitelty ominaisuus yhdessä laajan valikoiman kanssa. Kirja pysähtyy siihen kun käyttäjä nukahtaa ja kirjaa voi jatkaa samasta kohtaa herättyään. Sovelluksen hinnoittelua pidetään alan edullisimpana, joka luonnollisesti vaikuttaa käyttäjäkokemukseen. Hinta-laatusuhteeseen käyttäjät ovatkin olleet pääasiassa tyytyväisiä. Erityisesti opiskelijoiden kannattaa hyödyntää sovelluksessa tarjolla oleva opiskelija-alennus, jolloin palvelun käyttö on vieläkin edullisempaa ja päihittää näin ollen kilpailijat hinnoittelussa.

Käyttäjien kokemusten mukaan kehitettävää Storytelillä löytyy muun muassa palvelun kirjanmerkeistä ja eri laitteille synkronoitumisesta. Käyttäjillä on esiintynyt ongelmia toisinaan etenkin silloin, kun sovellusta on yritetty käyttää vanhemmilla älylaitteilla. Lisäksi joillain käyttäjillä on ollut ongelmia saada kirjat avautumaan oikein oman älylaitteensa näytölle. Myös kieliasetusten toimivuuden kanssa on joillain käyttäjillä esiintynyt ajoittaisia ongelmia. Palvelussa on myös esiintynyt jonkin verran häiriötilanteita, mutta Storytelin kehittäjät ovat reagoineet näihin yleensä aina nopeasti ja tiedottaneet kun vika on korjattu. Häiriötilanteet ovat liittyneet useimmiten lähinnä palveluun kirjautumiseen, joka on hyvin tyypillinen häiriö millä tahansa digitaalisella palvelulla. Kehitysehdotuksia Storytelin sovelluksen toimivuuteen on tullut esimerkiksi lukunopeuden säätämisen suhteen ja näytön kääntymisen osalta. Lasten kirjojen puolella on toiveena puolestaan ollut saada kuunnella samaa satua tarvittaessa uudelleen ja uudelleen eikä välttämättä siirtyä aina automaattisesti seuraavaan satuun. Storytelin kehitysehdotuksissa on toivottu myös vuosittain lähetettävää koostetta luetuista ja kuunnelluista kirjoista. Asiakaspalvelu seuraa käyttäjien palautteita aktiivisesti ja myös vastaa palautteisiin ystävällisesti ja nopeasti, jolla on iso merkitys palvelun käyttökokemukseen.

Storytelin hinnoittelusuunnitelmat

Perussuunnitelma

Perussuunnitelma maksaa 9,99 € kuukaudessa ja se sopii ihmisille, jotka kuuntelevat ja lukevat kirjoja harvemmin. Tämä suunnitelma sisältää yhden käyttäjätilin, enintään 20 tuntia kuukaudessa kuuntelua tai lukemista sekä 7 päivän ilmaisen kokeilujakson ilman sitoutumista.

Premium-suunnitelma

Premium-suunnitelma maksaa 14,99 € kuukaudessa ja on suosituin vaihtoehto niille, jotka kuuntelevat ja lukevat kirjoja usein. Tämä suunnitelma sisältää yhden käyttäjätilin, enintään 100 tuntia kuukaudessa kuuntelua tai lukemista sekä 7 päivän ilmaisen kokeilujakson ilman sitoutumista.

Rajaton-suunnitelma

Rajaton-suunnitelma maksaa 22,99 € kuukaudessa ja on suunniteltu niille, jotka haluavat käyttää rajattoman määrän tarinoita. Tämä suunnitelma sisältää yhden käyttäjätilin, rajattoman määrän kuuntelua ja lukemista sekä 7 päivän ilmaisen kokeilujakson ilman sitoutumista.

Perheen suunnitelma

Viimeisenä perheen suunnitelma alkaen 20,98 € kuukaudessa sopii erinomaisesti tarinoiden jakamiseen perheenjäsenten kanssa. Tämä suunnitelma sisältää 2-3 käyttäjätiliä, enintään 100 tuntia kuukaudessa kuuntelua tai lukemista jokaiselle käyttäjälle sekä 7 päivän ilmaisen kokeilujakson ilman sitoutumista. Perheen suunnitelma, jossa on kaksi käyttäjätiliä, maksaa 20,98 € kuukaudessa, ja asiakkaat voivat lisätä yhden perheenjäsenen tililleen.

Kokeile Stroytelia ilmaiseksi

Storytel tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, joka voi olla joko 14 vuorokautta tai 30 vuorokautta riippuen siitä, minkä paketin valitset. Storytel tarjoaa ilmaisen 30 vuorokauden kokeilujakson Storytel Unlimited -pakettiin, tai vaihtoehtoisesti 14 vuorokauden kokeilujakson Storytel Light -pakettiin.

Storyteliin rekisteröidytään helposti omalla sähköpostiosoitteella ja salasanan voi valita itse. Tämän jälkeen palvelu kysyy maksukorttitiedot valmiiksi, mutta jos tarjolla on ilmainen kokeilujakso -kampanja, lähtee maksu tililtä vasta jakson loputtua. Tietojen syöttämisen jälkeen palvelu onkin heti käytettävissä.

Maksutavat

Storytelin tilaus maksetaan maksukortilla, jonka tiedot annetaan tilin luomisen yhteydessä. Kortin ei tarvitse olla luottokortti, vaan myös Visa- ja Mastercard debit -kortit toimivat palvelussa, jos käyttäjä on aktivoinut niille nettiostosten mahdollisuuden omassa verkkopankissaan. Maksutiedot on tarvittaessa helppo päivittää omassa profiilissa.

Storytelin irtisanominen

Storytel on irtisanottavissa kotisivujen kautta koska tahansa, ja sitä varten tulee vain kirjautua omaan profiiliin. Irtisanomiseen on olemassa oma linkkinsä ja sen takaa löytyy lomake, jonka täyttäminen on yhtä yksinkertaista kuin tilin luominenkin. Irtisanomisen jälkeen tilausjakso päättyy maksetun kauden loppuun.

Irtisanomisen yhteydessä ei tarvitse ilmoittaa syytä perumiselle. Irtisanomisesta tulee sähköpostilla vahvistus, joka kertoo käyttäjälle perumisilmoituksen saapuneen perille. Kun peruminen on vahvistettu Storytelin taholta, ei palvelun maksuja enää veloiteta tililtä. Jos vahvistus jää saapumatta, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Yhteenveto

Storytel on monipuolinen digitaalinen kirjapalvelu, joka on laajentanut valikoimaa myös podcasteihin. Sen hinnoittelu on edullinen ja hinnoittelussa on erikseen huomioitu myös opiskelijat ja heidän rajalliset budjetit. Jokaisessa tilausmuodossa on huomioitu myös lapset, mikä helpottaa sovelluksen käyttöä erilaisissa perheissä.

Laajan ja monipuolisen teosvalikoiman johdosta Storytel yltää kirkkaasti digitaalisten kirjasovellusten kärkikastiin, sillä luettavaa ja kuunneltavaa löytyy helposti jokaisen makuun. Sovelluksen yksinkertaista käyttöä on kehuttu ja asiakaspalvelu reagoi nopeasti esiin tulleisiin häiriöilmoituksiin ja kehitysehdotuksiin. Ilmainen kokeilujakso mahdollistaa palvelun testaamisen riskittömästi.

Viimeksi päivitetty: 2023-03-04

40 päivää ilmaiseksiStorytel
Käyttöjärjestelmä:
App Store: 4,4 / 5
Google Play: 4,2 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-3
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99-22.99 €
Ilmainen 40 päivää