BookBeat vai Storytel – kumpi näistä kannattaa valita?

BookBeat ja Storytel ovat molemmat suosittuja suoratoistopalveluja, jotka tarjoavat käyttäjälleen rajoittamattoman määrän äänikirjoja ja e-kirjoja. Mutta kumpi näistä kannattaisi valita käyttöönsä? Mikäli valintansa haluaa tehdä hintoja vertailemalla ja edullisemman vaihtoehdon valitsemalla, yhden käyttäjän tileissä BookBeat on hieman Storytelia edullisempi palveluntarjoaja, joskin hyvin pienellä hintaerolla. 16,90 € kuukausihinnallaan se tarjoaa karvan verran reilumman diilin kuin mihin Storytel 16,99 € kuukausimaksullaan pystyy. Jos siis ykköskriteerinä suoratoistopalvelun valinnassa on hinta ja käyttäjiä tulevalle liittymälle vain yksi, suosittelemme valitsemaan palveluntarjoajaksi BookBeatin. Klikkaa tästä ja pääset kokeilemaan BookBeatia ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Perhetileissä hintaero onkin hieman näkyvämpi kuin yhden käyttäjän tileissä ja niissä Storytel on kirkkaasti edullisempi vaihtoehto kuin BookBeat. Molemmilla näistä palveluntarjoajista on valikoimassaan tarjolla perhetilejä, ja BookBeat tarjoaa kahden hengen käyttöön tulevaa perhetiliä 21,80 € hintaan kuukaudessa, kun taas Storytelilla vastaava tili maksaa 20,99 € kuukaudessa. Kolmen hengen perhetiliä BookBeat tarjoaa 26,70 € hintaan ja Storytel 25,99 € hintaan kuukaudessa. Perhetilejä valitessa hintaeroa siis on hieman enemmänkin, ja kahden hengen käyttäjätilejä vertailtaessa Storytelin valitessa säästää 9,72 € vuodessa ja kolmen hengen tileissä vastaava summa on 8,52 € vuodessa. Kun aikeissa on hankkia käyttäjätili kahdelle tai useammalle käyttäjälle ja ykköskriteerinä on hinta, suosittelemme siis kokeilemaan Storytelia maksutta 30 päivän ajan.

30 päivää ilmaiseksiBookBeat
Käyttöjärjestelmä:
App Store: 4,6 / 5
Google Play: 4,7 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-5
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99-16.99+ €
Ilmainen 30 päivää
40 päivää ilmaiseksiStorytel
Käyttöjärjestelmä:
App Store: 4,4 / 5
Google Play: 4,2 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-3
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99-22.99 €
Ilmainen 40 päivää

Syvempi katsaus pinnan ja hinnan alle

Kun kysymykseen tulee BookBeat vs. Storytel ja niiden vertailun haluaa aloittaa hintojen välillä, ratkaisevaa on siis se, oletko aikeissa ottaa yhden käyttäjän liittymän vaiko liittymän, jonka voi jakaa useamman käyttäjän välillä. Tehtyäsi valinnan ja rekisteröidyttyäsi käyttäjäksi saat molemmilla näistä suoratoistopalvelujen tarjoajista kahden viikon ilmaisen kokeilujakson. Mikäli tuon jakson aikana kuitenkin koet, ettei kyseinen palvelu olekaan sinun juttusi, tai haluat vielä testata kilpailijaa ennen päätöksen tekemistä, muistathan peruuttaa tilauksesi ajoissa ennen kahden viikon kokeiluajan umpeutumista, jotta vältyt ensimmäiseltä kuukausimaksulta.

Entäpä muut ominaisuudet sitten? BookBeatin ja Storytelin keskinäistä vertaamista voi lähestyä toki muistakin valintakriteereistä kuin hinnasta käsin. Yksi kriteeri lopulliselle valinnalle näiden kahden välillä on tietysti palveluiden tarjoamat toiminnot. BookBeatin vahvoihin puoliin kuuluu sen sujuva käytettävyys niin online- kuin offline-tilassakin, mikä mahdollistaa digitaalisten kirjojen kuuntelun ja lukemisen myös silloin, kun internetliittymää ei ole koko ajan saatavilla, kuten junassa tai lentokoneessa. Toki Storytel pystyy samaan sekin, mikäli käytössäsi ei ole Windowsin tabletti tai PC, joita palvelun offline-tila ei tue. Toinen puoli, missä BookBeat on kilpailijaansa hieman hiotumpi edelläkävijä, on se että mikäli päätät keskeyttää tilauksesi jossain vaiheessa ja päättääkin taas palata käyttämään palvelua myöhemmin, luetut ja kuunnellut kirjat pysyvät kuitenkin aina tallessa sovelluksen käyttäjätilillä. Tämä tekee BookBeatista Storytelia joustavamman siltä kannalta, mikäli palvelua halua käyttää vaikka silloin tällöin kuukauden tai muutaman kerrallaan.

Molemmat, sekä BookBeat että Storytel, ovat reiluja toimijoita siinä suhteessa, että niiden käyttäminen ei sido käyttäjää mihinkään, vaan oman tilauksen voi keskeyttää ihan milloin tahansa. Kummassakin palvelussa käyttäjä saa käyttää sovellusta irtisanomishetkestä laskien laskutuskuukauden loppuun saakka. Molemmat palveluista on ladattavissa kätevänä sovelluksena joko AppStoresta tai Google Play -kaupasta. Maksaminen onnistuu Storytelilla tällä hetkellä VISA- ja Mastercard-korteilla, minkä lisäksi maksaa voi myös Storytelin omalla lahjakortilla. BookBeat kelpuuttaa samat kolme maksuvälinettä, joten niiden suhteen nämä kaksi palvelua eivät eroa toisistaan.

BookBeatia ja Storytelia verratessa on tietysti syytä ottaa huomioon myös niiden tarjonta. Koska Storytel on Pohjoismaiden suurin suoratoistopalveluiden tarjoaja digitaalisten kirjojen saralla, ei ole mikään ihme, että palvelulla on tarjottavanaan jopa satojatuhansia teoksia. Storytel tekee yhteistyötä useimpien ruotsalaiskustantamojen kanssa. Vaikka BookBeat ei ylläkään ihan samaan teosmäärään kuin Storytel, tarjoaa sekin palvelussaan kattavan valikoiman digitaalisia kirjoja. Tätä edesauttaa se, että BookBeat on osa suosittua Bonnier Books -kustantamoa, minkä lisäksi se tekee yhteistyötä myös muiden kirjakustantamojen kanssa. Molemmat, sekä Storytel että BookBeat, tarjoavat teoksia kattavassa kategoriavalikoimassa, joista löytyy runsaasti luettavaa niin aikuisille kuin perheen lapsille ja nuorillekin. Tässä suhteessa nämä digitaalisten kirjojen tarjoajat ovat aika lailla tasaväkisiä.

Storytel vai BookBeat – kummanko valitsisi?

Molemmat näistä digitaalisia kirjoja tarjoavista palveluista, sekä Storytel että BookBeat, sisältävät maksuttoman 14 päivän pituisen kokeilujakson, jonka aikana käyttäjä voi kaikessa rauhassa punnita liittymän käyttämisen jatkamista. Molemmissa tapauksissa myös liittymän päättäminen on yhtä lailla vaivatonta ja reilua – jos kokeilujakson jälkeen päättääkin jäädä sovelluksen käyttäjäksi mutta jossain vaiheessa liittymästä haluaa luopua, irtisanomisen voi tehdä missä tahansa vaiheessa ilman lisäkuluja tai tietyksi määräajaksi sitoutumista.

Koska kyseessä ovat melko lailla tasavertaiset toimijat, valinta BookBeatin ja Storytelin välillä kannattaa tehdä sen perusteella, mitkä edellä mainituista eduista ja hyödyistä tuntuu omasta mielestä tärkeimmiltä. Kumman sinä päätät valita? Jos valintasi on BookBeat, kokeile BookBeatia 30 päivää maksutta täällä. Mikäli taas kallistuit Storytelin puoleen, testaa Storytelia 40 päivää maksutta täällä.