BookBeat

Bookbeat-äänikirjapalvelu on perustettu vuonna 2015, ja palvelu on saavuttanut suuren suosion viime vuosien aikana. Yrityksen omistaa Bonnier-kustantamo ja sen toimitusjohtaja on Niclas Sandin. Bookbeatissa on yli 200 000 e- ja äänikirjaa, ja niistä suuri osa on saatavilla suomeksi.

Bookbeatissa voi lukea ja kuunnella e- ja äänikirjoja myös muilla kielillä, kuten esimerkiksi englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi. Äänikirjapalvelun valikoimista löytyvät kaikki suosituimmat ja tunnetuimmat kirjat. Valikoimasta voi myös katsoa jo etukäteen, mitä uutuuskirjoja on tulossa.

Näin saat Bookbeatin käyttöösi

Bookbeat on helppo ottaa käyttöön omalle digilaitteellesi, sillä sen voi ladata kätevästi omasta sovelluskaupasta: Apple Storesta tai Play -kaupasta. Lataaminen kestää muutaman minuutin, ja tilin luodakseen tulee sovellukseen täyttää henkilö- ja maksutiedot. Samalla luodaan palveluun käyttäjätunnus ja salasana.

Hinta

Niille, jotka kuuntelevat ja lukevat hieman vähemmän, suosittelemme Basic- tai Premium-tilauksia. Basic-tilaus sisältää 20 tuntia kuukaudessa hintaan 9,99 €/kk, ja jokainen lisäprofiili maksaa 4,90 €/kk. Premium-tilaus sopii useimmille ja sisältää 100 tuntia kuukaudessa hintaan 16,99 €/kk, ja jokainen lisäprofiili maksaa 5,99 €/kk.

Bookbeatin hyvät ja huonot puolet

Koska äänikirjapalvelut ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja, on käyttäjillä paljon positiivisia kokemuksia niistä. Useat käyttäjät ovat kehuneet Bookbeatin monipuolista valikoimaa, sillä palvelusta löytyvät kaikki uusimmat kirjat, eikä niiden saamista tarvitse odottaa. Myös eri kategoriat, kuten esimerkiksi "nousussa nyt" tai Bookbeatin "kaikkien aikojen suosikit" saavat kovasti kehuja useilta eri käyttäjiltä. "Viikon suosituimmat kirjat" houkuttelevat myös käyttäjän eri genrejen pariin ja niistä moni onkin löytänyt hyviä kirjavaihtoehtoja. Moni käyttäjä pitää myös sovelluksen ehdottamista kirjoista, sillä niiden myötä on mahdollista löytää omaan makuun sopivia kirjoja kuunneltavaksi ja luettavaksi. Eri kategoriat ovat hyviä vaihtoehtoja sellaiselle käyttäjälle, joka ei välttämättä heti tiedä, minkä kirjan valitsee. Käyttäjät antavat myös positiivista palautetta Bookbeatin lasten kirjoista, sillä lasten unisadut ovat sovelluksen suosituinta antia. Lastenkirjoista löytyy myös hyviä vaihtoehtoja eri-ikäisille lapsille. Pienimmät lapset voivat kuunnella äänikirjoja ja isommat lapset pystyvät puolestaan lukemaan kirjoja sovelluksen avulla. Sovellukseen saa luotua myös perhetilin, jolloin samaa äänikirjapalvelua voi hyödyntää koko perhe. Sovelluksen muita hyviä ominaisuuksia ovat kuuntelunopeuden säätö, kelausominaisuus ja uniajastin.

Koska tarjolla on paljon erilaisia äänikirjapalveluita, käyttäjillä saattaa olla myös korkeita odotuksia niiden suhteen. Bookbeatista käyttäjät ovat antaneet pientä miinusta muun muassa sovelluksen teknisistä ongelmista, mutta niihin on olemassa useita syitä, eivätkä ne aina riipu sovelluksesta. Moni käyttäjä on niin ikään tyytymätön siihen, että lukemisen ja kuuntelun samanaikainen toiminta ei ole mahdollista Bookbeatissa. Käyttäjän tulee siis heti alussa päättää, haluaako hän kuunnella vai lukea kirjaa. Lisäksi valinnasta tulee olla varma, sillä sitä ei voi vaihtaa kesken aloitetun kirjan. Osa käyttäjistä moittii myös sovelluksen hintaa pitäen sitä suhteellisen kalliina, vaikka olemassa on kolme erillistä hintatasoa. Bookbeatia ei ole myöskään tehty kovin visuaaliseksi, ja musta-valkoinen ilme voi olla joillekin käyttäjistä häiritsevä tekijä. Sovelluksen hakutoiminto kaipaisi myös kehittämistä, sillä se ei aina toimi asianmukaisesti. Lisäksi osa käyttäjistä pitää hakujen rajaustoimintoa liian olemattomana. Joku satunnainen käyttäjä myös moittii asiakaspalvelun vastaamattomuutta, mutta tämä ei ole suoraan sovellukseen liittyvä asia. Muutamien käyttäjien mielestä kirjoissa pitäisi näkyä sivunumerot eikä vain prosenttiosuutta. Tällöin olisi helpompi seurata kirjan edistymistä.

Kokeile Bookbeatia ilmaiseksi

Bookbeatia on mahdollista kokeilla myös ilmaiseksi. Ilmainen kokeilujakso on oiva tapa tutustua äänikirjapalveluun, sillä sen aikana monipuoliseen e- ja äänikirjojen valikoimaan ehtii tutustua hyvin. Ilmainen kokeilujakso kestää Bookbeatilla yhden kuukauden ja tarjous koskee vain palvelun uusia asiakkaita.

Bookbeat tekee myös satunnaisesti sosiaalisen median vaikuttajien kanssa markkinointikampanjoita, jolloin on mahdollista löytää pidempiaikaisia ilmaisia kokeilujaksoja. Tällöin ilmainen kokeilujakso voi olla 30 tai jopa 45 päivää. Ilmaisen edun saa käyttöön, kun lataamisen yhteydessä kirjoittaa tietyn koodin sille varattuun kenttään.

Maksutavat

Rekisteröitymisen yhteydessä tulee ruudulle kirjoittaa Visa tai Mastercard -kortin tiedot, jonka jälkeen tilaus veloitetaan automaattisesti maksukortilta kuukausittain.

Bookbeat -tilauksen peruutus

Jos käyttäjä ei ole tyytyväinen Bookbeatiin ja haluaa perua tilauksen, onnistuu tämä helposti ja kätevästi joko yrityksen internetsivuilla tai sovelluksen omissa käyttäjätiedoissa. Käyttäjä voi irtisanoa tilauksen milloin vain ja kuunnella kirjoja aina maksujakson loppuun asti.

Jos käyttäjä haluaa perua tilauksen ilmaisjakson jälkeen, onnistuu tilauksen peruminen samoin menetelmin. Ilmaisjakso tosin päättyy tällöin välittömästi, eikä sen jälkeen voi enää kuunnella tai lukea kirjoja. Mikäli ilmaisjakson jälkeen ei peru tilausta, maksu veloitetaan kuukausittain automaattisesti.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Bookbeat on kätevä ja helposti käyttöön otettava sovellus. Monipuolinen ja laaja valikoima takaa eri-ikäisten ja eri genreistä pitävän käyttäjien viihtyvyyden. Lisäksi Bookbeatin kanssa voi parantaa kielitaitoa ja kuunnella vieraskielisiä kirjoja, mikä tuo vaihtelua suomenkielisille kirjoille.

Kolme eri tasoa houkuttelevat kokeilemaan Bookbeatia, sillä tason voi valita omien lukutottumustensa mukaan. Valitsemalla Basic-tason saa jo hyvän kuvan äänikirjojen kuuntelemisesta. Pieniä teknisiä vaikeuksia voi esiintyä, mutta onneksi Bookbeat päivittyy usein uusilla versioilla. Kannattaa kokeilla, jos äänikirjojen kuunteleminen houkuttaa.

Viimeksi päivitetty: 2023-09-12

30 päivää ilmaiseksiBookBeat
Käyttöjärjestelmä:
App Store: 4,6 / 5
Google Play: 4,7 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-5
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 9.99-16.99+ €
Ilmainen 30 päivää