Kokeile 30 päivää ilmaiseksi

Audible

Audible on Amazonin lanseeraama kuukausimaksullinen äänikirjapalvelu. Audiblen kautta kirjojen, aikakausilehtien ja podcastien kuuntelu onnistuu näppärästi. Valikoimasta löytyy yli 400 000 eri nimikettä, joten valinnanvaraa on ja lisää tulee koko ajan - myös suomenkielisiä äänikirjoja on saatavilla.

Audiblen sovellus on ladattavissa useille erilaisille laitteille, kuten yleisimpiin puhelimiin sekä tietokoneelle, mutta sitä voi käyttää myös selaimessa. Sovelluksen voi ladata helposti Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta.

Audiblen sisäisestä kaupasta voi ostaa tiedostoja joko crediteiksi kutsutuilla pisteillä tai suoraan rahalla. Kuukausittaiseen maksuun kuuluu suunnitelmasta riippuen yksi tai kaksi credittiä, jotka voi käyttää äänikirjan ostamiseen. Oston jälkeen tiedostoa voi kuunnella kirjautumalla palveluun omilla tunnuksillaan.

Audiblen tilausvaihtoehdot

Audible tarjoaa neljä erilaista maksuvaihtoehtoa. Perustasolla saat yhden credit-pisteen kuukaudessa ja maksat paketista noin 9,50 euroa kuukaudessa. Seuraavalla tasolla palvelu maksaa 16 euroa kuussa, jolloin käyttöön saa kaksi creditiä.

Muissa suunnitelmissa käyttäjä sitoutuu palveluun pidemmäksi aikaa ja maksaa sen käytöstä kerran vuodessa. 12 creditin maksusuunnitelmassa käyttäjä maksaa noin 80 euroa koko vuoden käytöstä. Viimeisessä, 24 creditin suunnitelmassa, hinta on noin 125 euroa vuodessa.

Näistä käyttäjä voi valita omiin kuuntelutottumuksiinsa sopivan ja itselleen mieluisan paketin. Kaikkien pakettien ostajat saavat kirjavalikoiman lisäksi asiakasalennuksia, mahdollisuuden kuunnella kirjoja ilman mainoksia sekä ladata äänitiedostoja ja kuunnella niitä offline-tilassa.

Ostetut ja ladatut tiedostot saa myös pitää asiakkuuden päättymisen jälkeen. Lisäksi asiakkaat saavat rajattoman käyttöoikeuden Audiblen alkuperäis-podcasteihin.

Hyvät ja huonot puolet

Itselleen sopivaa äänikirjapalvelua valitessa on hyvä kartoittaa palveluiden hyvät ja huonot puolet. Audiblella on kilpailijoihinsa nähden ylivoimaisesti laajin tarjonta äänikirjoja ja muuta sisältöä, sisältäen niin kaikkein suurimpien julkaisijoiden tuotteita kuin Audiblen itsensä tuottamia podcasteja ja äänikirjoja.

Mikäli käyttäjä on kovin nopeatahtinen kirjojen kuuntelija, eivätkä crediteillä haalitut yksi tai kaksi kirjaa kuussa riitä, voi käyttäjä ostaa tuotteita myös suoraan rahalla 30 % alennuksella. Toisaalta Audiblen tilaajalla ei ole kiire käyttää credittejään, sillä ne säilyvät käyttäjätilillä vuoden ajan. Mikäli tietyn kuukauden aikana ei ehdi kuunnella äänikirjoja lainkaan, creditit ovat käytettävissä myöhemmin.

Audible-sovellus tarjoaa saumattoman kuuntelukokemuksen kaikilla alustoilla. Virtuaalinen ympäristö tekee kirjojen suosittelusta ja jakamisesta perheen ja ystävien kanssa helppoa. Virtuaalisen muotonsa ansiosta äänikirjat vievät vähemmän tilaa kuin perinteiset paperiset kirjat ja säästävät samalla luontoa.

Audible on osa Amazonia ja palveluita voi käyttää samoilla tunnuksilla, joten Amazonin asiakkaille Audiblen käytön aloittaminen on erityisen helppoa - palveluun voi kirjautua aiemmin luoduilla Amazon-tunnuksilla.

Audiblen ominaisuuksiin kannattaa kuitenkin tutustua kunnolla ennen siihen liittymistä. Ensimmäiseksi kannattaa kysyä itseltään, minkä verran äänikirjoja oikeasti on aikaa kuunnella. Mikäli vastaus on, että elämään mahtuu yksi äänikirja kuukaudessa, on Audible erinomainen vaihtoehto.

Jos puolestaan 12 kirjaa vuodessa tuntuu paljolta, niin saattaa tulla edullisemmaksi ostaa yksittäisiä äänikirjoja pienemmällä hinnalla kuin lähteä mukaan Audiblen kuukausimaksulliseen palveluun. Onneksi Audible tarjoaa 30 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana asiakas voi tunnustella mahtuisiko hänen elämäänsä yksi äänikirja kuukaudessa.

Audiblesta löytyy teoksia myös suomenkielisinä, mutta niiden tarjonta on vielä hieman suppea, mikä kannattaa myös ottaa huomioon palvelua valitessa.

Koe Audible ilmaiseksi

Audibleen pääsee tutustumaan 30 vuorokauden ilmaisella kokeilujaksolla, joka sisältää yhden ilmaisen äänikirjan. Ilmaisjakson käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen Audiblen sovellukseen.

Rekisteröitymisen yhteydessä kysytään myös pankkikortin tiedot ja kokeilujakson jälkeen tilaus muuttuu tavalliseksi, maksulliseksi jäsenyydeksi, joka maksaa noin 9,50 euroa kuukaudessa. Jäsenyyden voi kuitenkin halutessaan perua milloin vain.

Maksuvaihtoehdot

Perinteisistä maksutavoista Audible hyväksyy vain tunnetut ja luotettavat pankki- ja luottokorttiyhtiöt. Sovelluksessa käytettävissä olevia maksuvaihtoehtoja ovat muun muassa Visa, MasterCard, American Express ja Discover. Sovelluksessa ei voi maksaa nettilompakoilla kuten PayPalilla.

Audible ja irtisanominen

Audiblen asiakkaana sinun ei tarvitse sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen ja palvelun irtisanominen on suoraviivaista ja mahdollista tehdä milloin vain. Audiblen verkkosivuilla tai sovelluksessa voi omasta profiilista valita vaihtoehdon "cancel membership" eli "irtisano jäsenyys". Tämän jälkeen sovellus kysyy käyttäjältä syyn irtisanoutumiselle.

Tiedot täytettyään asiakkaalle esitetään vielä uusimpia tarjouksia, jotka saattaisivat kiinnostaa häntä, mutta tarjoukset voi ohittaa valitsemalla uudelleen "cancel membership". Lopuksi sovellus vahvistaa, että tilaus on irtisanottu.

Irtisanoutuminen ei poista käyttäjätiliä ja kaikki ostetut äänikirjat ja muut tuotteet jäävät järjestelmän muistiin. Näin käyttäjä löytää aiemmin ostamansa tuotteet profiilistaan, jos hän aloittaa asiakkuuden joskus uudelleen.

Yhteenveto

Amazonin omistama Audible on markkinoiden suurin äänikirjoja tarjoava palvelu. Audible on erinomainen palvelu niille, jotka tietävät nauttivansa äänikirjoista tai ovat kiinnostuneita vaihtamaan perinteiset kirjat digitaaliseen vaihtoehtoon. Äänikirjoja on kätevä käyttää elämän askareiden värittämiseen kuuntelemalla niitä esimerkiksi autoa tai pyörää ajaessa, lenkillä, kuntoillessa tai vaikka kotona siivotessa.

Audible toimii kuukausitilausperiaatteella, mutta tarjoaa lisäksi uusille asiakkaille ilmaisen 30 päivän kokeilujakson. Palvelun käyttäjille avautuu alle kymmenen euron kuukausihinnalla miltei rajaton äänikirjojen maailma.

30 päivää ilmaiseksiAudible
App Store: 4,6 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1
Käyttöjärjestelmä:
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 7.99 £ (≈ 9,50 €)
Ilmainen 30 päivää