Nextory

Nextory on digitaalinen kirjapalvelu, joka on perustettu Ruotsissa vuonna 2015. Palvelu lanseerattiin Suomeen vuonna 2018. Jo heti Suomen lanseerauksen alkumetreillä sovelluksen suomenkielisten kirjojen valikoima oli laaja, mutta ensimmäisen vuoden aikana se kasvoi huimat 125 %.

Nextoryssa on jo yli 200 000 kirjaa luettavissa ja kuunneltavissa niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Suomenkielisiä kirjoja löytyy palvelusta tuhansia ja valikoima kasvaa säännöllisesti. Valikoima kattaa monia eri kategorioita ja palvelussa julkaistaan myös uutuuskirjoja säännöllisesti.

Hinta

Voit valita kolmesta eri tilaussuunnitelmasta: Pronssi, Kulta ja Perhe. Jokaisessa suunnitelmassa on erilaisia ominaisuuksia ja hintoja.

Jos valitset Pronssi-suunnitelman, saat 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen tilauksen hinta on 11,99 € kuukaudessa. Pronssin avulla voit lukea ja kuunnella jopa 30 tuntia kuukaudessa, ja palveluun voi luoda jopa 4 eri profiilia. Palvelua voi käyttää vain yksi profiili kerrallaan.

Jos valitset Kulta-suunnitelman, saat myös 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen tilauksen hinta on 16,99 € kuukaudessa. Kullan avulla voit lukea ja kuunnella sisältöä rajoittamattomasti, ja palveluun voi luoda jopa 4 eri profiilia. Palvelua voi käyttää vain yksi profiili kerrallaan.

Jos valitset Perhe-suunnitelman, saat myös 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen tilauksen hinta vaihtelee 20,99 €:sta 27,99 €:ään kuukaudessa riippuen käytettyjen profiilien määrästä. Perheen avulla voit lukea ja kuunnella sisältöä rajoittamattomasti, ja palveluun voi luoda jopa 4 eri profiilia. Palvelua voi käyttää jopa 2-4 profiilia samanaikaisesti.

Jos haluat valita kattavimman vaihtoehdon perheesi kanssa, suosittelemme valitsemaan Perhe-suunnitelman.

Tilausmalli

Sovellus ladataan omalle mobiililaitteelle ja tämän jälkeen luodaan tili. Rekisteröityminen on kolmivaiheinen, ja se alkaa valitsemalla sopiva tilausmuoto kolmesta eri vaihtoehdosta. Käyttäjätunnuksina toimivat sähköpostiosoite ja käyttäjän valitsema salasana. Ehtojen hyväksymisen jälkeen tiedot lähetetään eteenpäin ja tili on valmis.

Nextory sovellus

Tilausvaihtoehtoja ovat Pronssi, Kulta ja Perhe. Näissä on hienoisia eroja ja vaihtoehdot ovat räätälöity käyttöajan ja käyttäjämäärän mukaan. Pronssissa kuukausittainen käyttöaika on rajattu 20 tuntiin, kun muissa käyttöaika on rajaton. Perhe-tilauksessa voi sovellusta käyttää yhtä aikaa jopa neljällä laitteella.

Hyvää ja huonoa Nextory Suomesta

Tuhansien arvostelujen joukosta käyttäjien kokemukset sovelluksesta ovat pääsääntöisesti olleet positiivisia ja kirjavalikoimaa on kehuttu. Etenkin suomenkielisten kirjojen valikoimaa on ylistetty jopa parhaaksi muihin kirjasovelluksiin nähden. Monipuoliset ominaisuudet, kuten uniajastin tai sovelluksen teeman värin valinta ovat olleet pidettyjä ominaisuuksia, koska tummalla teemalla voi vähentää merkittävästi älylaitteen rasitusta silmille. Osa käyttäjistä suosittelee myös omia suosikkikirjojaan, joita he ovat löytäneet Nextorysta, mutta eivät muista palveluista. Kiitosta on kerännyt myös se, että laajaa kirjavalikoimaa on mahdollista selata kategorioittain, ja että hakutoiminnon avulla tiettyä mielessä olevaa teosta on helppo etsiä suoraan nimen tai kirjailijan perusteella. Nextoryn sovellus voi myös suositella käyttäjän lukutottumusten mukaan muita samantapaisia tai samalta kirjailijalta julkaistuja kirjoja, mikä on ollut pidetty ominaisuus. Etenkin paljon liikkuvat käyttäjät arvostavat myös sitä, että teokset on ladattavissa offline-tilassa käytettäväksi, mikä mahdollistaa sujuvan lukemisen myös silloin kun nettiyhteydessä voi esiintyä pätkimistä tai käyttäjä on katvealueella. Lukunopeutta pystyy myös säätämään jonkin verran, jolloin äänikirjat saa kuunneltua juuri itselleen sopivalla lukunopeudella, jos oletusnopeus on liian hidas tai nopea.

Nextoryn toimivuutta on kehuttu, mutta myös täysin tyytyväiset käyttäjät ovat toisinaan kohdanneet sovelluksen käytössä joitakin pienimuotoisia ongelmatilanteita ja antaneet näistä kehitysehdotuksia. Kehitysehdotukset ovat koskeneet lähinnä teknisiä ominaisuuksia, ja ne ovat liittyneet muun muassa sovelluksen tummaan teemaan, uniajastimeen, kirjanmerkkeihin tai kirjautumiseen. Käyttäjät ovat toivoneet parannuksia muun muassa Apple Watchiin yhdistämiseen sekä useamman kirjan yhtäaikaiseen lukemiseen. Lisäksi käyttäjät ovat yleisesti toivoneet äänikirjojen jakamista lukuihin, jolloin olisi mahdollista kuunnella kirjaa pieniä pätkiä kerrallaan. Myös äänikirjojen tauottaminen on aiheuttanut käyttäjille harmaita hiuksia – kun äänikirjan laittaa paussille ja aloittaa myöhemmin uudestaan, hyppää tekstin luku pari sekuntia eteenpäin. Moni on myös moittinut sitä, ettei Nextory-sovellus muista mihin kohtaa kirjassa on edellisellä kerralla jääty. Parannuksia on toivottu myös lasten kuvakirjoihin. Joillakin käyttäjillä on ilmennyt ongelmia tilin luomisessa ja tilille kirjautumisessa, kun taas joidenkin kirjan ystävien mielestä palvelun käyttö vaatii runsaasti perehtymistä. iPhonen käyttäjät ovat olleet hieman tyytyväisempiä kuin Android-puhelimien käyttäjät, mutta ero on vain puolen prosentin verran, ja molempien käyttöjärjestelmien käyttäjien arvosteluilla sovellus pääsee kirkkaasti kirjasovellusten kärkikastiin.

Kokeile Nextroy Suomea ilmaiseksi

Nextory tarjoaa kampanjoittain ilmaisia kokeilujaksoja, jotka vaihtelevat tyypillisesti 14 vuorokaudesta 30 vuorokauteen. Testimme aikana tarjolla oli 30 vuorokauden ilmainen kokeilujakso, joka kattoi kaikki sovelluksen tilausvaihtoehdot. Tilauksen laskutus alkaa kokeilujakson lopussa, joten maksutiedot kannattaa päivittää profiiliin ajoissa.

Voimassa olevan maksuttoman kokeilujakson voi lunastaa helposti etusivulla olevasta painikkeesta, joka ohjaa tilausvaihtoehdon valintaan ja tilin rekisteröimiseen. Jakson pituus riippuu kulloinkin voimassa olevasta kampanjasta ja kokeilujakso on lunastettavissa suoraan ilman mitään koodien syöttämistä. Maksutiedot kysytään kokeilujakson lopussa.

Maksutavat

Nextoryn maksutapana on maksukorttiveloitus. Käyttäjä ei välttämättä tarvitse luottokorttia, vaan palvelu toimii myös debit-korteilla, jos niissä on aktivoitu verkossa maksaminen omassa verkkopankissa. Kortin tiedot syötetään palveluun omaan profiiliin ja maksu lähtee aina automaattisesti käyttäjän tililtä.

Tilauksen peruminen

Tilauksen voi perua helposti silloin, kun käyttäjästä tuntuu ja peruuttaminen tapahtuu joko oman profiilin tiedoissa olevalla peruutusilmoituksella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse. Maksettu tilaus päättyy maksetun jakson loppuun ja ilmaisissa kokeilujaksoissa se päättyy kokeilujakson loppuun.

Mitään syytä perumiselle ei tarvitse antaa perumisen yhteydessä. Perumisesta tulee vahvistus sähköpostiin. Näin ollen käyttäjä voi olla varma, että peruminen on vastaanotettu, pyyntö on käsitelty, ja että maksuja ei veloiteta tililtä. Peruminen tulee tehdä viimeistään päivää ennen uuden tilausjakson alkua.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Nextory on pidetty kirjasovellus, jonka suomalaisten kirjojen valikoimaa pidetään erittäin laajana. Luettavaa ja kuunneltavaa löytyy jokaisesta kategoriasta; haluaapa sitten lukea tietokirjoja, draamaa, elämänkertoja tai hyvinvointioppaita. Kirjoja on helppo hakea palvelusta ja joukosta löytyy myös mukavasti uutuuskirjoja.

Vaikka joitakin haasteita on palvelun käyttäjillä ollut Nextoryn kanssa, niin kehittäjät ovat ottaneet nämä kehityskohteet tosissaan ja vieneet toiveita eteenpäin. Etenkin tilapäisiin häiriöihin on reagoitu nopeasti ja palvelua on kehitetty käyttäjäystävällisempään suuntaan. Ilmaisella kokeilujaksolla pääsee testaamaan sovellusta riskittömästi.

Viimeksi päivitetty: 2023-03-04

35 päivää ilmaiseksiNextory
Käyttöjärjestelmä:
App Store: 4,4 / 5
Google Play: 3,8 / 5
Yksikköjen lukumäärä: 1-4
Kuuntele offline-tilassa:
Perhetilaukset:
Hinta kuukaudessa: 13,99-19,99 €
Ilmainen 35 päivää