Ilmaiset äänikirjat netissä 2024

Löydä äänikirjojen maailma ja kuuntele niitä ilmaiseksi

Vaikka koronapandemian vuoksi emme voikaan enää matkustaa samaan tapaan kuin aikaisemmin, voimme silti hypätä kirjojen matkaan. Tämä sivusto on loistava opas kaikille heille, jotka haluavat kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi. Tässä oppaassa kerromme siitä, miten voit kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi ja mitä vaihtoehtoja ilmaisten äänikirjojen joukossa onkaan olemassa.

Sanonnan mukaan mikään ei tule ilmaiseksi. Ilmaiset äänikirjat kuitenkin ovat jokaisen saatavilla, halusitpa kuunnella aikuisille tai lapsille suunnattuja kirjoja. Tämä opas kertoo, kuinka voit kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi.

Ilmaiset äänikirjat kirjavalikoimasta

Julkinen kirjastomme tarjoaa jokaiselle suomalaiselle kuluttajalle loistavan mahdollisuuden. Kirjastomme ovat lainanneet kirjoja ja myöhemmin myös äänikirjoja, joita voi kuunnella CD-levyjen muodossa tai striimattuina.

Tarvitset kirjastokortin lainataksesi kirjastomme ilmaisia äänikirjoja. Jos sinulta ei vielä löydy kirjastokorttia, on syytä hankkia sellainen välittömästi. Kirjastokortin hankkimisen jälkeen voikin aloittaa äänikirjojen etsimisen E-kirjastosta ja niiden kuuntelemisen joko puhelimella, tabletilla tai tietokoneelta.

On hyvä huomioida, että verkkosivuilta voi nähdä kaikki Suomen kirjastoista lainattavissa olevat äänikirjat. Siitä huolimatta kuluttajan on mahdollista lainata ainoastaan sellaisia äänikirjoja, jotka löytyvät kirjastosta, josta lainaamiseen kirjastokorttisi oikeuttaa.

Yle Areena

Yle Areenasta löytyy myös äänikirjoja, joita voi kuunnella ilman maksua. Yle Areenaan ei tarvitse kirjautua, sillä ilmaiset äänikirjat ovat kaikkien kuunneltavissa joko suoraan nettiselaimen kautta tai sovelluksella.

Yle Areenaan on ladattu klassikkoteoksia, mutta sieltä ei ainakaan toistaiseksi löydy kaikkein uusimpia kirjoja. Tästä klikkaamalla pääset kuuntelemaan Yle Areenasta löytyviä äänikirjoja.

Yle Areena

Celia

Kirjastosta löytyy myös Celia-äänikirjoja. Ne soveltuvat henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia tai jotka eivät voi lukea kirjoja muiden terveyssyiden vuoksi. Celia-kirjat sopivat hyvin siis esimerkiksi lukihäiriöstä, heikentyneestä näkökyvystä tai lihassairauksista kärsiville.

Tällä hetkellä palvelussa on jopa yli 40 000 kirjaa, joita voi kuunnella täysin ilmaiseksi. Jos olet kiinnostunut Celiasta ja haluat hyödyntää sitä, vieraile kirjastossa tai tutustu palveluun suoraan Celian nettisivuilla.

Celia

Kaupallisten sovellusten ilmaiset kokeilujaksot

Muutaman viimeisimmän vuoden aikana markkinoille on tullut useitakin sovelluksia, jotka antavat mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja mobiililaitteella. Äänikirjasovellukset myöntävät ilmaisia kokeilujaksoja, sillä kilpailu on kovaa ja asiakkaita pitää pyrkiä houkuttelemaan keinolla millä hyvänsä. Yleensä kokeilujaksot kestävät 14-30 vuorokautta.

Kokeilujakson aikana kuluttaja voi kuunnella mitä tahansa valikoimista löytyvää äänikirjaa. Ilmaiset äänikirjat ovat siis kaikkien ulottuvilla. Jos sovellusta ei halua tilata, tulee tilaus perua ennen kokeilujakson päättymistä. Muutoin tilauksesta veloitetaan normaalin hinnan verran. Mikään kaupallinen sovellus ei sisällä pitkäkestoisia tilausjaksoja, vaan sopimuksen voi päättää koska tahansa. Tilauksen voi peruuttaa helposti.

Tähän oppaaseen on listattu tunnetuimmat Suomen markkinoilta löytyvät sovellukset sekä niiden kokeilujaksojen pituudet. Kuluttajien on hyvä huomioida, että ilmaiset kokeilujaksot koskevat ainoastaan uusia tilaajia.

Kaikki kaupalliset sovellukset toimivat sekä Android- (Samsung, Motorola, Sony jne.) että iOS-käyttöjärjestelmillä (iPhone).

Storytel

Storytel on ehkä jopa kaikkein tunnetuin äänikirjasovellus, joka tarjoaa 40 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson. Storytelin valikoimasta löytyy kattavasti äänikirjoja niin aikuisille kuin lapsille.

Nextory

Nextory on Ruotsista lähtöisin oleva yritys, joka on lanseerattu myös Suomeen. Sen toimintaperiaate on samanlainen kuin Storytelilla ja BookBeatilla. Yhdellä kuukausimaksulla koko sovelluksen valikoima on kuluttajan käytettävissä. Nextorya voi kuunnella ilmaiseksi 35 vuorokauden ajan.

BookBeat

BookBeat kuuluu ruotsalaiseen Bonnier-konserniin, joka on lanseerattu Suomessa vuonna 2016. BookBeatia voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan. Suurin osa valikoiman äänikirjoista luetaan suomeksi.

Elisa Kirja

Elisa Kirja kuuluu Elisa Groupiin. Se on digitaalinen kirjakauppa, josta on mahdollista ostaa joko yksittäisiä kirjoja tai suoratoistaa rajaton määrä kirjoja. Elisa Kirjan sovellukselle on asetettu kiinteä kuukausihinta. Elisa Kirjaa voi kokeilla ilmaiseksi jopa 30 vuorokauden ajan.

Elisa Kirja -sovelluksessa osa äänikirjoista on tarjolla ilmaiseksi. Ilmaisiin äänikirjoihin kuuluvat sellaiset teokset, joiden tekijänoikeudet ovat jo menneet ympeen. Ilmaiseksi voi kuunnella muun muassa Sherlock Holmes -kirjoja, Teuvo Pakkalan teoksia sekä L. M. Montgomeryn Anna-sarjaan kuuluvia kirjoja. Kaikkia näitä äänikirjoja voi kuunnella ainoastaan lataamalla Elisa Kirja -sovelluksen ilman, että maksutietoja tarvitsee syöttää.

Audible

Audible on yhdysvaltalaisen Amazonin omistukseen kuuluva äänikirjapalvelu. Muista sovelluksista poiketen Audiblen äänikirjat ovat kuitenkin pääasiassa englanniksi. Suomeksi luettuja äänikirjoja sovelluksessa on vain vähän. Se sopiikin sellaisille, jotka haluavat kuunnella englanninkieliä äänikirjoja. Audiblen ilmainen kokeilujakso on 30 päivän pituinen.

Yhteenveto

Äänikirjoja on siis mahdollista kuunnella ilmaiseksi monella eri tavalla. Toivottavasti tästä oppaasta on ollut hyötyä juuri sinulle. Vietä mukava syksy äänikirjojen parissa ja muista pitää turvaväli muihin!

Ilmaiset äänikirjat