Harry Potter ja Azkabanin vanki
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja Azkabanin vanki

Harry Potter ja Azkabanin vanki on Harry Potter-sarjan kolmas osa. Teos ilmestyi vuonna 1999, ja suomenkielelle kirja käännettiin vuonna 2000. Suursuosion saavuttaneet Harry Potter- kirjat ovat J. K. Rowlingin käsialaa. Rowling on brittiläinen kirjailija, joka nousi koko maailman tietoisuuteen Potter-kirjasarjan myötä.

Harry Potterilla ja hänen ystävillään Ronilla ja Hermionella on alkamassa kolmas lukuvuosi Tylypahkassa. Tiedossa ei kuitenkaan ole mikään tavallinen kouluvuosi. Massamurhaaja Sirius Musta on nimittäin karannut vankilasta, ja huhujen mukaan tämä Voldemortin kannattaja on Harryn jäljillä. Mitä oikein on tekeillä, ja miksi Sirius Musta haluaa löytää Harryn?

Tarina

Harry Potter ja Azkabanin vanki -kirjassa Harry Potter, Ron Weasley ja Hermione Granger ovat aloittamassa kolmannen lukuvuoden Tylypahkan koulussa. Ennen kouluvuoden alkua Harry saa kuitenkin kuulla, että pahamaineinen sarjamurhaaja Sirius Musta on karannut vankilasta. Huhujen mukaan tämä vaarallinen lordi Voldemortin kannattaja on Harryn jäljillä.

Koulun opettajat ja Taikaministeriö ovat tilanteesta huolissaan, ja värväävät ankeuttajia suojelemaan koulua ja Harrya. Ankeuttajat ovat vaarallisia otuksia, joista kannattaa pysyä kaukana. Ennustustiedon tunnilla Harryn teelehdet ennustavat kuolemaa, joten jotain todella vaarallista on tekeillä. Harry Potter ja Azkabanin vanki -kirjassa Harry, Ron ja Hermione joutuvat taas jännittävän seikkailun keskelle!

Kirjan vastaanotto

Harry Potter-kirjojen suosiosta kertoo se, että kyseinen sarja on kaikkien aikojen myydyin kirjasarja. Teoksia on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta, ja kirjoja on käännetty yli 70 kielelle. Kyseessä on siis todellinen suursuosion saavuttanut fantasiakirjasarja, joka tunnetaan ympäri maailman. Potter-sarjasta on tehty myös elokuvia, jotka ovat olleet jättimenestyksiä kerta toisensa jälkeen.

Harry Potter ja Azkabanin vanki ei ole poikkeus. Teos nousi heti ilmestyttyään suureen suosioon niin kirjan kuin elokuvankin muodossa. Kirjan lukijat ovat olleet mielissään teoksen aikuismaisesta tyylistä. Harry, Ron ja Hermione ovat kirjassa 13-vuotiaita, joten kirjassa käsitellään nuorten välisiä ihmissuhteita, ja juoni on selvästi synkempi kuin aiemmissa teoksissa.

Kuuntele Harry Potter ja Azkabanin vanki-äänikirja ilmaiseksi

Äänikirjojen kuuntelu on mukavaa ajanvietettä. Tarinoita pääsee kuuntelemaan ajasta ja paikasta riippumatta. Monet äänikirjasovellukset tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Jakson aikana voit kuunnella rajattomasti äänikirjoja maksutta. Harry Potter ja Azkabanin vanki löytyy nyt myös äänikirjan muodossa. Nyt on siis loistava tilaisuus kuunnella tämä klassikkoteos!