Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Varjo ja riipus
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Varjo ja riipus

Kirjailija Leigh Bardugon kirjat ovat aina täynnä jännitystä, niin on myös Varjo ja riipus.

Varjo ja riipus -äänikirjan lukijana toimii Anna-Riikka Rajanen. Äänikirja on julkaistu vuonna 2019, ja sen pituus on 9 tuntia ja 53 minuuttia. Kirjan on kustantanut Aula & Co. Yhdysvaltalaisen kirjailijan Leigh Bardugon kirjoja on myyty reilut kolme miljoonaa kappaletta. Bardugo on syntynyt Jerusalemissa, mutta hän asuu tällä hetkellä Los Angelesissa Yhdysvalloissa.

Tarina

Varjo ja riipus kertoo Alina Starkovista, joka on vasta teini-ikään ehtinyt orpotyttö, mutta samalla hän on rivisotilas, jonka tulee tehdä vaarallinen vaellus yliluonnollisen Sysikuilun poikki. Sysikuilu on pimeä ja synkkä alue, jossa asuu ihmisiä syöviä hirviöitä. Alina tiedostaa riskit: hän ei välttämättä tule selviämään elossa ensimmäisestä retkestään Sysikuilun läpi.

Sysikuilu on esteenä ravkalaisten pääsyyn merelle, ja retkikuntien tulee ylittää alue säännöllisesti päästäkseen käsiksi meriteitse tuleviin tarvikkeisiin. Alinan rykmentin joutuessa hirviöiden hyökkäyksen uhriksi, hänen siihen asti piilossa olleet voimansa heräävät. Tämän jälkeen Alina värvätään grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkoja johtaa pahamaineinen Varjo. Varjo ja riipus on jännittävä kertomus täynnä toimintaa.

Ajatuksia kirjasta

Varjo ja riipus on saanut loistavia arvosteluja arvostetuissa lehdissä, kuten USA Today ja The Huffington Post. Niissä on muun muassa kehuttu kirjaa parhaaksi maagiseksi todellisuudeksi Harry Potterin ilmestymisen jälkeen. Varjo ja riipus -kirjaa on kuvattu mielikuvitukselliseksi ja jopa hurjaksi, joka tekee siitä erittäin koukuttavan kuunnella. Kun kuuntelun aloittaa, voi olla vaikeaa lopettaa.

Nuortenkirjailijana tunnettu Leigh Bardugo on kirjoittanut Grishaversumi-trilogian, josta on tulossa Netflix-sarja. Tämän perusteella voitaisiin päätellä, että Varjo ja riipus on tutustumisen arvoinen seikkailu. Toiset ovat arvostelleet kirjan juonta hiukan ennalta-arvattavaksi, mutta samaan aikaan tarina ja henkilöt ovat niin koukuttavia, että sen antaa helposti anteeksi. Kaiken kaikkiaan arviot ovat olleet pääosin positiivisia.

Kuuntele ilmaiseksi Varjo ja riipus -äänikirjaa

Varjo ja riipus -äänikirjaa pääsee kuuntelemaan täysin ilmaiseksi. Useat suomalaiset äänikirjasovellukset tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja uusille käyttäjilleen. Lataamalla äänikirjasovelluksen sovelluskaupasta ja rekisteröitymällä käyttäjäksi pääsee aloittamaan ilmaisen kokeilujakson. Äänikirja on mukava tapa rentoutua jännittävän tarinan parissa tai saada ajatukset hetkeksi, tai toiseksikin, pois arjen askareista. Kotityötkin hoituvat kuin huomaamatta, kun kuuntelee samalla mukaansatempaavaa tarinaa!