Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Vain yksi yö
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Vain yksi yö

Vain yksi yö on ruotsalaiskirjailija Simona Ahrnstedtin kirjoittama kirja, joka on julkaistu alkuperäiskielellä vuonna 2014.

Simona Ahrnstedt syntyi Prahassa vuonna 1967. Seuraavana vuonna tuli kuitenkin Prahan kevät ja Varsovan liiton joukkojen miehitys, ja Ahrnstedtin perhe pakeni maasta. He matkasivat hullua vuottaan eläneen Euroopan halki ja päätyivät lopulta Tukholmaan. Ahrnstedt on sittemmin opiskellut psykologiaa Uppsalan yliopistossa ja on laillistettu psykologi.

Tarina

David Hammar on häikäilemätön, armoton ja voittamaton yritysvaltaaja. Hänen seuraava investointikohteensa on aristokraattinen perheyritys Investum, ja hän on käyttänyt vuosia iskunsa suunnittelemiseen. Hänen juonenaan on saada puolelleen perheestä yksi, ja hän iskee kyntensä Natalia De la Gripiin. Vain yksi yö, ja Davidin ja Natalian välille syntyy suhde.

Natalia on upea ja älykäs bisnesnainen, ja hänen ja Davidin välillä kipinöi välittömästi. Suhteessa alkaa kuitenkin paljastua salaisuuksia, jotka ovat synkkiä ja järkyttäviä. Natalian ja Davidin perheiden välillä elää vanhoja kaunoja, jotka nyt nousevat takaisin pintaan. Vain yksi yö on kertomus, joka on täynnä romantiikkaa ja bisnesmaailmaa.

Kritiikki

Vain yksi yö on itse asiassa trilogian ensimmäinen osa, ja siitä on tullut valtaisa kansainvälinen menestys. Kirjan oikeudet on myyty 19 maahan. Ei ihme, sillä kirja on hyvin kirjoitettu ja siinä on kaikki elementit nykypäivän lukijan mielenkiinnolle: siitä löytyy romantiikka ja seksiä, kauniita ihmisiä ja sopivasti kieroilua.

Toki kaikille romantiikkaan kiedottu liike-elämä ei sovi. Toisille kirjassa saattaa olla aivan liikaa kauniita, rikkaita ja häikäilemättömiä ihmisiä, jotka käyttävät kauniita vaatteita ja syövät hopealautasilta. Kirjassa juodaan ehkä liikaa shampanjaa ja syödään liikaa ostereita. Toisille taas tällainen romanttinen kuvaus on juuri sopiva pakotie oman, tavallisen elämän syövereistä jonnekin aivan muualle.

Kuuntele Vain yksi yö -äänikirjaa maksutta

Äänikirjat ovat helppo ja nopea tapa tutustua kirjallisuuteen. Voit kuunnella tarinoita milloin ja missä vain haluat. Mikäli et ole vielä tutustunut äänikirjojen maailmaan, sinulla on mahdollisuus ilmaisiin kirjaelämyksiin, sillä monet suomalaiset sovellukset tarjoavat täysin maksuttomia kokeilujaksoja. Äänikirjasovelluksen avulla pääset tutustumaan myös Vain yksi yö -äänikirjaan.