Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Uusikuu
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Uusikuu

Uusikuu on Houkutus-kirjasarjan toinen osa. Sarjan nimi on suomennettu nimestä Twilight, joka on nauttinut suurta suosiota ympäri maailman. Houkutus- kirjat kertovat vampyyreista ja romantiikasta, jännitystä unohtamatta. Kirjasarjan toinen osa julkaistiin vuonna 2006, ja suomenkielisenä teos ilmestyi vuonna 2007.

Stephenie Meyer on tunnettu yhdysvaltalaiskirjailija, joka sai osakseen paljon suosiota tämän fantasiakirjasarjan myötä. Uusikuu-äänikirjassa käsitellään ennakkoluuloja ja kiellettyä rakkautta sen kautta, millaista on rakastua vampyyriin. Tämä vuosisadan rakkaustarina jatkuu Uusikuu-osassa synkkien tunnelmien sävyttämänä. Kirja on täynnä jännitystä, romantiikkaa ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä, jotka saavat kuulijan hakeutumaan myös sarjan kahden viimeisen osan pariin.

Tarina

Uusikuu -tarina alkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Bella Swan on vihdoin löytänyt elämänsä rakkauden, Edward Cullenin. Edward on 17-vuotias vampyyri. Se ei Bellaa haittaa, sillä rakkaus voittaa kaikki esteet! Bellan 18-vuotissyntymäpäivät ovat pian, ja hän tuntee itsensä masentuneeksi. Vampyyrit eivät vanhene, joten nyt Bella olisi vanhempi kuin Edward.

Bella saa syntymäpäiväjuhlissaan haavan sormeensa, ja Edwardin vampyyriveli hyökkää Bellan kimppuun. Onneksi Edward on suojelemassa, eikä suurempaa vahinkoa pääse käymään. Edward on kuitenkin syvästi järkyttynyt tapahtuneesta ja päättää lähteä pois Bellan elämästä. Bella masentuu täysin, ja hän yrittää keksiä keinoja, miten hän selviäisi ilman Edwardia. Uusikuu -äänikirja on täynnä draamaa ja jännittäviä juonenkäänteitä.

Kritiikki

Kirja on saanut osakseen ristiriitaista palautetta. Houkutus-sarjan vannoutuneet fanit odottivat kirjan toista osaa innolla ja olivat ihastuneita Uusikuu-kirjaan. Heistä oli hienoa päästä lukemaan Bellan ja Edwardin riipaisevan dramaattista rakkaustarinaa, ja kirjasarjan ihailijat ottivat kirjan nopeasti omakseen. Kirjasta tehtiin myös suosittu elokuva, joka sai innokkaat fanit liikkeelle ympäri maailman.

Kriitikot olivat kirjasta kuitenkin eri mieltä. Heidän mielestään tarinassa olisi pitänyt käsitellä enemmän Edwardin perhettä ja jännittävää vampyyriteemaa. Nyt tarinan päähenkilö on vain masentunut tyttö Bella. Kirjan juonen kannalta on kuitenkin tärkeää, että Edward lähtee pois ja jättää Bellan hetkeksi taakseen. Tämä dramaattinen rakkaustarina vetoaa varmasti moniin lukijoihin.

Kuuntele Uusikuu-äänikirja ilmaiseksi

Äänikirjoja on mukava kuunnella, vaikka lenkillä tai pihatöitä tehdessä. Tarinoihin uppoutuminen ei katso enää aikaa tai paikkaa, vaan kirjoja pääsee kuuntelemaan missä sitten ikinä oletkin. Monet äänikirjasovellukset tarjoavat ilmaisen kokeilujakson. Jakson aikana äänikirjoja pääsee kuuntelemaan maksutta. Mikäli et ole vielä tutustunut Houkutus-sarjan toiseen osaan Uusikuu, kannattaa tehdä se nyt!