Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Niin käy vain elokuvissa
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Niin käy vain elokuvissa

Niin käy vain elokuvissa on Holly Bournen kirjoittama nuorten rakkaustarina. Holly Bournen kirjat kumpuavat oman elämän havainnoista.

Niin käy vain elokuvissa kirjan on kirjoittanut englantilainen toimittaja ja kirjailija Holly Bourne. Hän on kirjoittanut myös teoksen Oonko ihan normaali. Niin käy vain elokuvissa äänikirjan lukijana toimii ihastuttava koomikko ja näyttelijä Pirjo Heikkilä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia 8 minuuttia ja se on julkaistu huhtikuussa 2019.

Tarina

Niin käy vain elokuvissa kertoo nuoresta Audreysta, joka on kokenut sydänsuruja poikaystävän jätettyä hänet tylysti. Audrey on myös joutunut seuraamaan sivusta, kuinka hänen isänsä hylkäsi perheensä toisen naisen takia. Audreylla ei olekaan kovin positiivisia ajatuksia rakkaudesta, eikä hän koe kaipaavansa uutta ihmissuhdetta. Sitten Audrey saa töitä paikallisesta elokuvateatterista, jossa hän tapaa hurmaavan Harryn.

Audreyta varoitellaan, että Harry on varsinainen naistennaurattaja. Varoituksista huolimatta Audrey huomaa silti ihastuvansa Harryyn. Samaan aikaan hän koettaa paeta työnsä kautta omassa perheessään vellovaa erokriisiä vanhempiensa välillä. Siinä sivussa hän tekee mediakurssilleen kriittistä tutkimusta romanttisista elokuvista ja niiden toksisesta maailmasta. Tämä antaa Niin käy vain elokuvissa kirjan juoneen oman mielenkiintoisen säväyksensä.

Ajatuksia kirjasta

Niin käy vain elokuvissa on saanut hyviä arvosteluja siitä, että se onnistuu välttämään rakkaustarinoiden tyypillisimmät kliseet, mikä tekee tarinasta raikkaan ja kiinnostavan. Tarinaa on kehuttu myös viihdyttäväksi ja hauskaksi. Kirja voi joidenkin aikuisten mielestä tuntua liian nuorisolle suunnatulta, mistä se onkin saanut hiukan kritiikkiä, mutta aivan tavallinen nuortenkirja se ei silti ole.

Audreyn ja Harryn tarina on myös opettavainen, sillä siinä käsitellään nuorten naisten hyväksyttyä kohtelua sekä tuodaan ilmi, kuinka huomioda naista myös eroottisessa mielessä. Tämän vuoksi Niin käy vain elokuvissa on hyvää kuunneltavaa niin naisille kuin miehillekin, etenkin aikuisuuden kynnyksellä oleville nuorille. Tarina tuo asioita ilmi olematta kuitenkaan arvosteleva tai saarnaava.

Kuuntele Niin käy vain elokuvissa ilmaiseksi

Niin käy vain elokuvissa äänikirjaa on mahdollista päästä kuuntelemaan ilmaiseksi useilla suomalaisilla äänikirjasovelluksilla. Äänikirjasovelluksia voi ladata sovelluskaupoista esimerkiksi puhelimeen tai tabletille. Kun rekisteröityy käyttäjäksi, pääsee sen jälkeen aloittamaan ilmaisen kokeilujakson. Äänikirja sopii kaveriksi niin pitkälle bussi- tai junamatkalle, kuin viikonlopun omaan rentoutumishetkeenkin, tai vaikkapa arjen katkaisijaksi työpaikan tauolle.