Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Nevermoor
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Nevermoor

Vuonna 2018 julkaistu Nevermoor -sarjan ensimmäinen osa, Morriganin koetukset, on australialaisen Jessica Townsendin esikoisteos. Townsendin kirjat ovat valloittaneet fantasiaa rakastavien lukijoiden sydämet myös Suomessa.

Nevermoor on täydellinen äänikirja niille nuorille, jotka ovat jo useampaankin kertaan lukeneet Harry Potterit kannesta kanteen ja etsivät nyt kuumeisesti jotain samankaltaista luettavaa. Kirjailija on onnistunut luomaan maailman, joka on ainutlaatuinen, salaperäinen ja jännittävä. Nevermoorin taianomaisessa kaupungissa saattaa tapahtua aivan mitä tahansa, mutta kaikki juonenkäänteet tuntuvat kuitenkin uskottavilta.

Tarina

Nevermoor -sarjan päähenkilö, Morrigan Korppi, on ollut syntymästään saakka kirottu. Hänellä ei ole yhtään ystävää, eikä perhekään juuri välitä hänestä, koska hän aiheuttaa kauheita onnettomuuksia kaikille, joita hän kohtaa. Kaikki odottavat Morriganin 11-vuotispäivää, koska kirottuna lapsena Morrigan tietää kuolevansa sinä päivänä. Yksinäinen Morrigan on jo itsekin lähes alistunut kohtaloonsa.

Juuri kun Morriganin onnettoman elämän pitäisi päättyä, hänen luokseen saapuu merkillinen mies nimeltä Jupiter Pohjoinen. Jupiter onnistuu huijaamaan kuolemaa ja vie Morriganin ihmeelliseen Nevermoorin kaupunkiin. Hän on valinnut Morriganin ehdokkaakseen pyrkimään kaupunkia hallitsevan salaperäisen Seuran jäseneksi. Nevermoor on armoton paikka, sillä Morriganin on kilpailtava satojen lasten kanssa ja läpäistävä vaikeat koetukset saadakseen elää.

Lukijoiden kokemuksia

Nevermoor -sarjaa verrataan jatkuvasti Harry Pottereihin, koska kirjojen kohderyhmä on sama, ja niiden fantastisissa maailmoissa on jotakin samaa. Samankaltaisuutta lisää sekin, että molemmat sarjat on suomentanut Jaana Kapari-Jatta, joka tunnetusti käyttää mielikuvitustaan hurmaavalla tavalla keksiessään sanoja ilmiöille, joita meidän maailmassamme ei ole. Monet fantasiakirjojen ystävät ovatkin olleet riemuissaan löytäessään Nevermoorin.

Joitakin kriitikoita on kuitenkin häirinnyt se, että Nevermooria on niin voimakkaasti markkinoitu vertaamalla sitä J.K. Rowlingin tuotantoon. On toki hieman arveluttavaa hyödyntää toisen kirjailijan suurta menestystä Nevermoorin mainostamiseen, mutta toisaalta monia muitakin fantasiakirjoja on markkinoinnissa tavalla tai toisella verrattu Harry Potter -sarjaan. Nevermoor ei missään tapauksessa ole jäljitelmä, vaan aito ja alkuperäinen fantasiatarina.

Kuuntele Nevermoor ilmaiseksi

Jotkut tarinat on tarkoitettu ääneen luettaviksi, ja Nevermoor on juuri sellainen. Upea fantasiamaailma avautuu vaivattomasti kaikille lukijoille, kun tarinaa voi lukemisen sijaan kuunnella. Monet Suomessa saatavilla olevat sovellukset tarjoavat mahdollisuuden kuunnella äänikirjaa tietyn ajan täysin ilmaiseksi. Tartu siis tilaisuuteen ja astu Nevermoorin taianomaiseen tunnelmaan, jossa jokainen hetki on yhtä seikkailua!