Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Munametsä
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Munametsä

Hyvällä huumorilla höystetty Munametsä edustaa chick lit -kirjallisuutta parhaimmillaan. Tämä viihdyttävä kirja tempaa mukaansa ja tarjoaa hyvät naurut.

Munametsän on kirjoittanut Vantaalla asuva kirjailija-copywriter, joka tunnetaan taiteilijanimellä Olga Kokko. Tämä Kokon vuonna 2019 julkaistu esikoisromaani kertoo sinkkuna viihtyvän kolmekymppisen Linnean vauhdikkaasta elämästä, jossa päällimmäisenä ovat uran sekä ihmissuhteiden mukanaan tuomat haasteet. Huumorista huolimatta kirja ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, kuten feminismiin sekä seksiin liittyviin tabuihin.

Huumorilla höystettyä sinkkuelämää Munametsässä

Munametsä ei nimestään huolimatta ole eroottinen romaani, vaan rempseällä huumorilla höystetty tarina uransa alkuvaiheessa olevasta Linneasta. Sinkkuelämästä nauttivan päähenkilön itsevarmuus näkyy miesmarkkinoilla ja loistaa poissaolollaan työelämässä. Kokko kuvaa napakasti nuoren naisen räiskyvää luonnetta, suorasukaisuutta ja seksin nälkää, joka samanaikaisesti sekä viihdyttää että ärsyttää lukijaa.

Olga Kokon esikoisteos Munametsä on saanut kiitosta oivaltavasta feminismistä, jonka kirjailija on upottanut hersyvän huumorin sekaan. Kirjailijan kielenkäyttöä on arvioitu raikkaaksi ja ajoittain jopa yllättäväksi. Hän hallitsee vertauskuvat ja tarttuu arastelematta tabuinakin pidettyihin aiheisiin. Perinteisen proosan lisäksi teos sisältää blogityylistä kerrontaa, joka toimii erityisen hyvin äänikirjaformaatissa.

Lukijoiden mielipiteitä kirjasta Munametsä

Kokon kerrontaa on lukijoiden toimesta kuvailtu viihdyttäväksi ja ajoittain jopa rempseäksi. Kirjailija ei arastele ronskia kielenkäyttöä ja käsittelee seksiä luonnollisena asiana menemättä liiallisiin yksityiskohtiin. Arvioiden perusteella käy kuitenkin selväksi, että kirja edellyttää lukijaltaan tietynlaista huumorintajua, jotta kaksimieliset vertaukset ja alapäähuumori jaksavat naurattaa alusta loppuun saakka.

Kriittisimpien lukijoiden mielestä Kokon teoksen hahmot edustavat stereotypioita, joihin itse lukijan on hankala samaistua. Päähenkilön itsekeskeisyys ja juonen heppoisuus ovat niin ikään saaneet kritiikkiä osakseen. Munametsän kärjistykset liikkuvatkin sillä hiuksenhienolla rajalla, joka saa lukijan joko repeämään hersyvään nauruun tai toteamaan, että tämä kirja ei ollut minun makuuni.

Kuuntele Munametsä ilmaiseksi

Äänikirjat sopivat hyvin tämän päivän hektiseen elämänrytmiin. Sovelluksen lataamalla kirjat kulkevat näppärästi mukana mobiililaitteessasi ja voit aloittaa kuuntelun milloin tahansa tai jatkaa siitä, mihin viimeksi jäit. Markkinoilla on useita eri sovelluksia, joista monet tarjoavat uusille käyttäjille ilmaisen tutustumismahdollisuuden. Tartu siis tuumasta toimeen ja kuuntele Munametsä äänikirjana.