Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Houkutus
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Houkutus

Suositun Twilight - Houkutus -kirjasarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2005. Kirjasarjan kirjat ovat olleet myyntimenestyksiä ja niistä on tehty myös elokuvasarja.

Stephenie Meyer on yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan etenkin Twilight-sarjastaan. Sarjan ensimmäinen osa Houkutus oli myös kirjailijan esikoisteos. USA Todayn mukaan Houkutus-sarjan neljä osaa olivat myydyimmät kirjat Yhdysvalloissa muutama vuosi esikoisteoksen ilmestymisen jälkeen, vuonna 2008. Houkutus-sarjan kirjoja on myös myyty maailmanlaajuisesti yli 42 miljoonaa kappaletta.

Tarina

Äänikirja Houkutus kertoo 17-vuotiaasta Bella Swan -nimisestä tytöstä, joka muuttaa isänsä luo harmaaseen pikkukaupunkiin ja rakastuu salaperäiseen, älykkääseen ja komeaa Edward Culleniin. Edward käyttäytyy kuitenkin Bellaa kohtaan oudosti ja vältellen, eikä hänen perheensäkään ei vaikuta normaalilta. Pian järkyttävä ja odottamaton syy alkaakin selvitä Bellalle.

Edward perheineen on valinnut elämän ihmisyhteisössä ihmisverestä kieltäytyen. Mutta miten teinitytön ja hänen vertaan janoavan vampyyrin suhde voi onnistua? Kirja kertoo kaiken voittavasti rakkaudesta, joka kuitenkin asettaa odottamattomaan vaaraan kaikki heidän ympärillään. Houkutus aloittaa sarjan, joka yhdistelee fantasiaa ja romantiikkaa pienessä ja ulkoa päin normaalilta vaikuttavassa kaupungissa.

Kritiikki

Houkutus ja muut sarjaan kuuluvat kirjat ovat saaneet valtavaa, maailmanlaajuista suosiota, ja sarja on nousemassa kaikkien aikojen parhaiten myyneiden kirjasarjojen joukkoon. Kirjat ovat myös nousseet usealle bestsellerlistalle. Lisäksi USA Todayn mukaan sarjan neljä osaa – mukaan lukien ensimmäinen osa "Houkutus"– olivat myydyimmät kirjat Yhdysvalloissa vuonna 2008.

Suuresta suosiosta huolimatta Houkutus on saanut paljon myös täysin toisenlaista palautetta. Julkisessa mediassa kirjaa on sanottu esimerkiksi huonosti kirjoitetuksi ja heikkotasoiseksi. Kirja on saanut yksityisten lukijoiden ja kuuntelijoiden osalta myös melko ristiriitaista palautetta, vaikka suuri osa palautteesta onkin hyvää – lukuisat arvostelijat ovat antaneet kirjalle jopa täydet pisteet.

Kuuntele Houkutus ilmaiseksi

Uudet äänikirjojen kuuntelijat voivat kuunnella kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjasovellusten kautta. Äänikirja Houkutus on kuunneltavissa suomeksi Leena Pöystin lukemana. Sarjan jatko-osat ovat myös kuunneltavissa suomeksi äänikirjapalveluiden kautta. Äänikirjasovellusten lataaminen on nopeaa ja niiden kuunteleminen onnistuu helposti puhelimen ja kuulokkeiden avulla lähes missä tahansa.