Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Harry Potter ja viisasten kivi
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja viisasten kivi

Harry Potter ja viisasten kivi kertoo Harrysta, joka on menettänyt vanhempansa ja asuu nyt ikävien sukulaistensa luona. Tunnetun kirjasarjan ensimmäisessä osassa kerrotaan, kuinka Harry saa tietää olevansa velho ja päätyy opiskelemaan velhojen kouluun Tylypahkaan. Kirjat on julkaistu vuosina 1997-2007. Ne on käännetty useille eri kielille, ja niistä on tehty elokuvia.

J.K. Rowling on brittiläinen kirjailija, jonka Harry Potter -kirjasarjaa sekä kriitikot että lukijat ovat rakastaneet ja ylistäneet. Sarja on kaikkien aikojen myydyin kirjasarja, ja siinä on yhteensä kuusi jatko-osaa. Viimeisin osa on ilmestynyt vuonna 2007. Harry Potter -sarjan äänikirjat, elokuvat sekä kirjat sopivat lapsille, ja ne kasvavat lapsen mukana. Myös vanhemmille kirjoista löytyy mielenkiintoisia aikuishahmoja, ja tarinankerronta on monitasoista. Rowling pystyy siis viihdyttämään koko perhettä loistavasti.

Juoni

Harry Potter ja viisasten kivi alkaa esittelemällä Harryn elämää sukulaistensa luona. Hän nukkuu portaiden alla olevassa komerossa, mutta muuten hän ajattelee olevansa tavallinen poika. Vanhempiensa kuolemasta hän ei oikein tiedä mitään. 11-vuotiaana hänen koko elämänsä kuitenkin mullistuu, kun hän saa mystisen kirjeen Tylypahkasta. Tylypahka paljastuu velhojen ja noitien kouluksi, eikä Harry meinaa ymmärtää, miksi hän edes on saanut kutsun. Tylypahkassa Harry pääsee opiskelemaan kaikkea, mikä liittyy taikuuteen, ja hän nauttii koulunkäynnistä.

Harrylla on vanhempiensa tavoin taikavoimia, joista hän ei tiennyt ennen Tylypahkaa. Kaikkien aikojen vaarallisin velho Lordi Voldemort murhasi Harryn äidin ja isän Lily ja James Potterin. Samalla Harry saa selityksen salaman muotoiselle arvelleen, joka on hänen otsassaan. Voldemort oli koittanut murhata myös 1-vuotiaan Harryn, mutta epäonnistui tässä ja menetti oman ruumiillisen olemuksensa samalla. Muistoksi Harrylle jäi arpi otsaan. Harry Potter ja viisasten kivi alkaa vauhdikkaasti ja pitää otteessaan loppuun asti.

Kirjaharrastajien klassikkoteos

Vaikka sukulaiset yrittävätkin kaikin keinoin estää Harryn pääsyn Tylypahkaan, hän onnistuu pääsemään sinne Hagridin avulla. Hagrid vie Harryn hankkimaan koulutarvikkeita Viistokujalle, jolloin hän saa tietää olevansa kuuluisa. Junamatkalla Tylypahkaan Harry tutustuu uusiin ystäviinsä Roniin ja Hermioneen, joiden kanssa hän alkaa myöhemmin selvittämään Tylypahkaan kätketyn esineen paikkaa. Viisasten kivi voi muuttaa metallin kullaksi ja ystävykset saavat selville, että Voldemort on myös kiinnostunut tästä. Opettajat eivät millään usko, että viisasten kivi voisi olla vaarassa.

Harry, Ron ja Hermione päättävät pelastaa viisasten kiven ilman opettajien apua, vaikka kiveä suojaakin erilaiset taiat. He selviytyvät monenlaisista haasteista taikavoimiensa avulla. Lopulta Harry onnistuu pelastamaan kiven itselleen. Kirja-arvosteluissa kirja on saanut ylistystä Rowlingin mielikuvituksesta sekä älykkäästä juonesta. Uskonnollisten ryhmien keskuudessa kirja on saanut arvostelua osakseen, ja se on jopa kielletty joissain maissa. Kuitenkin kirja on todella suosittu ja varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa pidetty. Tästä kirjasarjasta on helppo aloittaa kirjaharrastus!

Kuuntele Harry Potter ja viistasten kivi ilmaiseksi

Harry Potter ja viisasten kivi on kuunneltavissa eri äänikirjasovelluksissa. Monissa sovelluksissa on mahdollista ottaa ilmainen kokeilujakso, jolloin voit kuunnella kirjoja tietyn aikaa veloituksetta. Kokeilujaksot ovat yleensä tarkoitettu uusille käyttäjille ja joskus myös vanhoille käyttäjille voi tulla samankaltaisia tarjouksia. Äänikirjasovelluksia on Suomessa jo monia ja yleensä niissä pystyy kuuntelemaan kirjan niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Yleensä sovelluksissa pystyy myös lukemaan kirjan e-kirjana, tosin joissain sovelluksissa on enemmän tarjolla äänikirjoja.