Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Harry Potter ja liekehtivä pikari
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja liekehtivä pikari

Harry Potter ja Liekehtivä Pikari on J. K. Rowlingin Harry Potter kirjasarjan neljäs teos. Kirjat ovat olleet jättimenestys ympäri maailmaa.

Brittiläisen 54-vuotiaan kirjailijan J. K. Rowlingin vuonna 2000 julkaistun kirjan äänikirjaversion lukijana toimii tunnettu suomalainen näyttelijä Vesa Vierikko. Äänikirjan pituus on peräti 24 tuntia ja 36 minuuttia, joten siitä riittää kuunneltavaa useammallekin kerralle. Äänikirjan on kustantanut Pottermore Publishing, ja se on julkaistu vuonna 2017. Harry Potter kirjoja on kaikkiaan seitsemän.

Tarina

Harry Potter ja Liekehtivä Pikari kertoo Harryn matkasta kansainvälisiin kolmivelhoturnajaisiin, jonne hänet on valittu edustamaan kouluaan, vaikka hän on nuorempi ja kokemattomampi kuin muut kilpailijat. Muut kilpailijat ovat 17-vuotiaita, kun Harry on vasta 14-vuotias. Tämän vuoksi hän ei aluksi ole kovinkaan halukas osallistumaan. Turnajaiset ovat tietenkin myös vaaralliset, kuten arvata saattaa.

Kolmivelhoturnajaisissa kilpaillaan kouluvuoden aikana kolmessa vaarallisessa tehtävässä. Kilpailun isäntänä toimii Tylypahka. Harry Potterin lisäksi Tylypahkasta on valittu kolme muuta edustajaa. Aluksi heille tulee riitaa keskenään, sillä he luulevat Harryn valehtelevan siitä, että hän ei olisi halunnut osallistua turnajaisiin. Kolmivelhoturnajaisissa on myös perinteiset tanssiaiset, joten Harry Potter ja Liekehtivä Pikari sisältää hiukan romantiikkaakin.

Arvioita kirjasta

Harry Potter ja Liekehtivä Pikari on saanut pääsääntöisesti todella hyviä arvioita. Tämä ei varmasti tule suurena yllätyksenä, sillä J. K. Rowlingin kirjoja on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Kirjan yksi vetonauloista on varmasti fantasiamaailman ja arkipäivän tilanteiden luonteva yhdistäminen niin, että kirjan kuuntelija voi samaistua päähenkilöiden ongelmiin.

Tässä kirjassa Harry Potter on teini-ikäinen, joten toisia saattaa ärsyttää kirjassa kuvaillut tunne-elämän epätasaisuudet. Toisaalta kirjan inhimillisyys ja ihastumisen kokemukset voivat olla myös monien mieleen tehden tarinasta laaja-alaisemman. Harry Potter ja Liekehtivä Pikari on saanut hyviä arvioita siitä, että taikamaailmaa on avarrettu aiempia osia enemmän ja mukana on myös muiden eurooppalaisten taikakoulujen oppilaita.

Kuuntele ilmaiseksi Harry Potter ja Liekehtivä Pikari

Harry Potter ja Liekehtivä Pikari äänikirjaa on mahdollista kuunnella ilmaiseksi useilla suomalaisilla äänikirjasovelluksilla. Äänikirjasovelluksia voi ladata sovelluskaupasta esimerkiksi puhelimeen tai tabletille, jolloin äänikirjan kuuntelu onnistuu missä tahansa. Sukella mukaan Harry Potterin seikkailuihin metsälenkillä tai irrottaudu hetkeksi arjen kiireistä työpaikan kahvitauolla. Äänikirjat sopivat hyvin myös vaikkapa piristämään pitkää ajomatkaa.