Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Harry Potter ja kuoleman varjelukset on Potterista kertovan sarjan seitsemäs osa. Kirja on julkaistu vuonna 2007, ja äänikirjana se on saatavilla tällä hetkellä monista eri sovelluksista. Potterista kertovat kirjat ovat nousseet syystäkin maailmanmaineeseen.

Harry Potterin tarinaa on luonut rakastettu englantilaiskirjailija J. K. Rowling, joka on vakuuttavasti osannut viedä pitkää velhosaagaansa eteenpäin kohti seitsemännessä osassa tapahtuvaa loppuhuipennusta. Rowling on useissa eri haastatteluissa kertonut Kuoleman varjelusten olevan Potter-sarjan päätösosa, mutta Harry Potteriin liittyviä oheiskirjoja on julkaistu vielä varsinaisen kirjasarjan seitsemännen osan jälkeenkin.

Tarina

Harry Potter ja kuoleman varjelukset jatkaa velhopojan tarinaa mielenkiintoisella ja mukaansatempaavalla otteellaan. J. K. Rowling on saanut velhokirjasarjaansa syvyyttä ja tummiakin sävyjä edetessään kohti viimeisiä tarinoita Potterista kumppaneineen. Vaikka sarja alkaa paikoin lapsellisenakin, muuttuu tyyli viimeisten osien myötä aikuisemmaksi. Kuoleman varjelukset on jo hyvin aikuiselle lukijakunnalle suunnattua tekstiä.

Kirjasarjan päätösosa Harry Potter ja kuoleman varjelukset syventää entisestään tietoutta Potterin velhomaailmasta monine henkilöhahmoineen ja tapahtumineen. J. K. Rowling osaa viedä tarinaa eteenpäin vakuuttavalla otteella, ja kertomus kuoleman varjeluksista on kiehtova. Kirjasarja Potterista saa arvoisensa päätöksen seitsemännessä osassaan, vaikka moni uskollinen velhojen ystävä jääkin kaipaamaan vielä jatkoa taidokkaalle fantasialle.

Ajatuksia kirjasta

Harry Potter ja kuoleman varjelukset on kirja, jossa uusia hahmoja syntyy kuin sieniä sateella vanhojen kuollessa pois alta. Lukijoiden mielestä kirjassa on riittävästi toimintaa, vaikka toisinaan leirielämän kuvailu on liiankin pitkällistä. Klassinen hyvän ja pahan taistelu on toteutettu varsin mallikkaasti tarttumalla oikeisiin aseisiin kirjan loppupuolella. Rowling jatkaa siis taattua laadukasta tapahtumien yhteensitomista.

Kuoleman varjeluksia moititaan lähes ainoastaan pitkittyneestä odottelun tunteesta kuulijan tai lukijan mielessä sekä paineen kasautumisesta kirjan viimeisiin lukuihin. Koska aiemmista kirjoista poiketen velhot eivät olekaan Tylypahkassa, teosta leimaa tietynlainen tyhjyys oppituntien ja koulun tapahtumien puuttuessa tarinasta. Tätä Rowling on selvästi pyrkinyt paikkaamaan kuvailemalla tarkasti nuoren velhokolmikon jatkuvaa leiripaikan vaihtoa.

Kuuntele Harry Potter ja kuoleman varjelukset ilmaiseksi

Äänikirjaa on helppo ja miellyttävä kuunnella vaikkapa automatkan aikana, joten siihen kannattaa tutustua. Useat eri äänikirjoja tarjoavat sovellukset ovat ottaneet valikoimiinsa Harry Potter ja kuoleman varjelukset -kirjan. Uutena käyttäjänä äänikirjoihin pääsee käsiksi ilmaiseksi erilaisilla kokeilujaksoilla, joiden pituus vaihtelee sovelluksen mukaan. Nyt nopeasti valitsemaan itselle sopivin sovellus ja mukaan äänikirjojen maailmaan!