Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Harry Potter ja Feeniksin kilta
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja Feeniksin kilta

Harry Potter ja Feeniksin kilta on Harry Potter-sarjan viides osa. Kirja ilmestyi vuonna 2003, ja suomenkielinen teos julkaistiin vuonna 2004. Harry Potter kirjat on kirjoittanut J. K. Rowling, joka on suosittu brittiläiskirjailija.

Kirjan alussa Harry kohtaa ankeuttajat jo ennen koulun alkua. Suojellakseen itseään ja Dudleya Harry joutuu käyttämään loitsuja koulun ulkopuolella. Tästä syystä Potter uhataan erottaa Tylypahkan koulusta lopullisesti. Tapahtumia varjostavat myös huhut lordi Voldemortin salaperäisestä paluusta. Taikaministeriön omituinen käytös ja uusi pimeyden voimilta suojautumisen opettaja Dolores Pimento tuovat myös ongelmia Tylypahkaan.

Juoni

Harry Potter ja Feeniksin kilta -tarinan alussa ankeuttajat saapuvat Harry Potterin luokse pieneen jästikylään. Harry joutuu käyttämään taikasauvaansa koulun ulkopuolella, ja tästä syystä hänet uhataan erottaa koulusta. Potter onneksi vapautetaan syytteistä, ja hän pääsee Tylypahkaan kouluun. Taikaministeriö yrittää kuitenkin vielä sekaantua koulun asioihin, ja uusi pimeyden voimilta suojautumisen opettaja tuo mukanaan harmeja.

Harry, Ron ja Hermione tietävät lordi Voldemortin palanneen vahvempana kuin koskaan, ja Voldemort haluaa löytää Harryn käsiinsä hinnalla millä hyvänsä. Monet tahot, mukaan lukien Taikaministeriö, kiistävät tämän tosiasian. Feeniksin kilta on onneksi Harryn puolella, ja yhteisö kerää voimia taistellakseen Voldemortin armeijaa vastaan. Harry Potter ja Feeniksin kilta on seikkailu, josta ei jännitystä puutu!

Kirjan saama vastaanotto

Harry Potter-kirjat ovat nauttineet suurta suosiota ympäri maailman. Suosiosta kertoo se, että kirjoja on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta. Harry Potter-kirjat ovat saaneet kaikkien aikojen suosituimman kirjasarjan tittelin, ja teoksia on käännetty yli 70 kielelle. Kirjasarjasta on tehty myös monta elokuvaa, jotka ovat olleet suurmenestyksiä kerta toisensa jälkeen.

Kirjasarjan viides osa on aiempia teoksia synkempi ja jännittävämpi. Juoni syvenee hienosti Harryn, Ronin ja Hermionen saapuessa kohti täysi-ikäisyyttä. Kirja on saanut lukijoiltaan positiivista palautetta aikuismaisesta tyylistään. Kuten kaikki muutkin Harry Potter-kirjat, myös Harry Potter ja Feeniksin kilta nousi heti suureen suosioon. Vuonna 2007 ilmestynyt elokuva sai elokuvateatterit täyteen kuukaudesta toiseen.

Kuuntele Harry Potter ja Feeniksin kilta-äänikirja ilmaiseksi

Aina ei ole aikaa lukea perinteisiä kirjoja. Tästä syystä äänikirjat ovatkin päivän pelastus, sillä tarinoihin voi uppoutua ajasta ja paikasta riippumatta. Kännyköille on saatavilla monia äänikirjasovelluksia. Sovellukset tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana äänikirjoja voi kuunnella rajattomasti maksutta. Nyt on siis loistava tilaisuus kuunnella Harry Potter ja Feeniksin kilta, ja uppoutua tähän klassikkoseikkailuun!