Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Et kävele yksin
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Et kävele yksin

Et kävele yksin on nuorille suunnattu romaani vuodelta 2016. Kirjan on kirjoittanut suomalainen kirjailija ja käsikirjoittaja Juuli Niemi. Hän on kirjoittanut myös kirjat Tara ja Tule hyvä. Niemi on käsikirjoittanut myös huippusuositun nuorisoelokuvan Roskisprinssi.

Et kävele yksin -äänikirja on hieno kertomus nuoresta rakkaudesta, kulttuurieroista ja maahanmuuttoon liittyvistä ajatuksista. Kirja kertoo suomalaisen Ada-tytön ja kosovolaisen Egzonin tarinan. He tulevat täysin erilaisista kulttuureista ja heidän elämäntyylinsä ovat aivan erilaiset. Siitä huolimatta jokin vetää Adaa ja Egzonia toisiinsa, ja tästä alkaa kiehtovan erilainen rakkaustarina.

Juoni

Et kävele yksin -äänikirja kertoo Adasta ja Egzonista. Ada on kiltti runotyttö, joka asuu yksinhuoltajaäitinsä luona ja elää rauhallista elämää. Pian Ada tapaa kosovolaisen Egzonin ja rakastuu palavasti. Egzon on asunut koko ikänsä Suomessa, mutta hän on kotoisin Kosovosta. Hän on levoton nuorimies, maalailee graffiteja ja yrittää pitää huolta äidistään ja veljestään.

Eräänä aamuna koulun pihassa olevaan rehtorin autoon on piirretty graffitiviesti Adalle, joka kehottaa häntä pakenemaan. Ada ei kuitenkaan suostu näin helpolla luovuttamaan, vaan haluaa ottaa tästä salaperäisestä Egzon-nimisestä pojasta enemmän selvää. Kuka on Egzon? Saavatko Ada ja Egzon kirjan lopussa toisensa vai ovatko he liian erilaisia? Et kävele yksin on hieno tarina kulttuurieroista.

Kirjan vastaanotto

Kirja on saavuttanut suuren suosion niin lukijoiden kuin kriitikoidenkin keskuudessa. Suosiosta kertoo hyvin se, että teos voitti heti ilmestyttyään Finlandia-palkinnon vuonna 2016. Vaikka kyseessä on nuorille suunnattu romaani, se sopii hyvin myös aikuiseen makuun. Kirjassa käsitellään hyvin ajankohtaisia aiheita, jotka auttavat ymmärtämään erilaisuutta ja eri kulttuureista tulevia ihmisiä.

Lukijat ovat olleet mielissään hieman erilaisesta rakkaustarinasta. Tämä rakkausromaani ei ole ruusuilla tanssimista ja vaaleanpunaisten lasien läpi katselua. Nuorille suunnattu romaani kuvaa realistisesti nuorten elämää ja tapahtumia, kulttuurien eroja, ja kuinka riipaisevaa rakkaus voi todellisuudessa olla. Kirjan lopetus ei ole perinteinen onnellinen loppu, vaan tarina loppuu yllättävällä tavalla.

Kuuntele Et kävele yksin -äänikirja ilmaiseksi

Äänikirjoja voi kuunnella niin rannalla, pitkillä automatkoilla kuin kotitöitä tehdessäkin. Äänikirjojen avulla tarinoihin pääsee eläytymään aivan uudella tavalla, ajasta ja paikasta riippumatta. Monet äänikirjasovellukset tarjoavat uusille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla palvelua ilmaiseksi. Kokeilujakson aikana äänikirjoja voi kuunnella täysin veloituksetta. Mikäli haluat tutustua hieman erilaiseen tosielämän rakkaustarinaan, kannattaa kuunnella Finlandia-palkittu teos Et kävele yksin.