Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Aamunkoi
Kuuntele ilmaiseksi:
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi
Nextory
30 päivää ilmaiseksi

Aamunkoi

Houkutus-sarjan kirjat ovat tunnettuja vampyyriaiheisia fantasiakirjoja. Sarjan nimi tulee englanninkielisestä sanasta "Twilight", eli iltahämärä. Kirjasarja on ollut valtavan suosittu ympäri maailman. Aamunkoi on sarjan neljäs osa, ja toistaiseksi viimeinen kirja.

Houkutus-kirjat ovat Stephanie Meyerin käsialaa. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen kyseisen kirjasarjan myötä ja nauttii vieläkin suurta suosiota. Aamunkoi julkaistiin vuonna 2008 ja se käännettiin suomenkielelle vuonna 2009. Kirjan päähenkilöt Bella Swan ja Edward Cullen menevät kirjan alussa naimisiin, ja tästä alkaa jännittävien tapahtumien vyyhti.

Tarina

Aamunkoi -tarina alkaa siitä mihin kirjasarjan edellinen osa Epäilys jäi. Bella Swan on joutunut kärsimään rakkaudestaan Edwardiin ja mielenkiinnostaan Jacobia kohtaan. Nyt hänen täytyy vihdoin tehdä päätös näiden kahden väliltä. Hän suostuu Edwardin kosintaan ja he menevät naimisiin. Tämä ei ole Jacobin mieleen, ja hän pakenee nopeasti paikalta.

Häämatkallaan Bella tulee raskaaksi. Koska Edward on vampyyri, myös tuleva vauva on osaksi verenimijä. Uusi elämä kehittyy ennennäkemättömän nopeasti ja Bella joutuu hengenvaaraan joutuessaan synnyttämään lapsensa kahden raskausviikon jälkeen. Suojellakseen Bellaa Edwardin täytyy muuttaa Bella vampyyriksi. Tästä Aamunkoi -tarina alkaa, ja jännittäviltä juonenkäänteiltä ei voida välttyä.

Kirjan vastaanotto

Kuten muutkin Houkutus-sarjan kirjat, myös Aamunkoi on saanut paljon ristiriitaista palautetta niin kriitikoilta kuin lukijoiltakin. Sarjan vannoutuneet fanit ottivat vampyyri-kirjasarjan uuden osan hyvin vastaan. Heistä oli jännittävää lukea, kuinka Bellasta tulee vampyyri, ja millaisia juonenkäänteitä tästä seuraa. Kirjasta tehtiin kaksiosainen elokuva, joka on saanut paljon positiivista palautetta faneiltaan.

Kriitikoilta tuli kirjasta negatiivista palautetta. Juonenkäänteitä pidettiin omituisina ja Bellaa vaikeasti samaistuttavana henkilönä. Vaikka teos sai paljon kritiikkiä osakseen monilta eri tahoilta, kirja voitti kuitenkin British Book Award-palkinnon vuonna 2009. Tämä kertoo kirjan ehdottomasta suosiosta. Jännittävät, dramaattiset ja romanttiset juonenkäänteet pitävät lukijan varmasti otteessaan.

Kuuntele Aamunkoi-äänikirja ilmaiseksi

Äänikirjojen kuuntelu on todella suosittu harrastus, ja ihan syystä. Tarinoiden maailmaan voi uppoutua ajasta ja paikasta riippumatta, vaikkapa pitkällä automatkalla. Monet äänikirjasovellukset tarjoavat ilmaisen kokeilujakson. Jakson aikana voit kuunnella äänikirjoja veloituksetta. Jos tykkäät vampyyriaiheisista fantasiakirjoista, kannattaa ehdottomasti hyödyntää ilmainen kokeilujakso ja kuunnella Aamunkoi -äänikirja!